Samozadovoljstvo

Samozadovoljstvo je temelj in ključ do uspeha in zdravih odnosov. Dosežemo ga z zdravim razmišljanjem, popuščanjem v nepomembnih situacijah in iskanju simbioze vedno kadar je to potrebno. Daje vam moč in pogum za delo na sebi, samosprejemanje in odpuščanje.

Odsotnost samozadovoljstva kaže na nujne spremembe v našem notranjem jedru, torej spremembe določenih navad, razvad, kakor tudi pogledov na življenje in pričakovanja v prihodnosti.

Moč je potrebna vedno kadar želimo urediti karkoli v svojem življenju. Potrebna je za vse spremembe, ki so edina stalnica v našem življenju. Ne trošite je po nepotrebnem, saj odsotnost moči vas postavlja zadnje v vrsti, ko je treba pomagati, tako sebi kot drugim.

Obnavlja se, ko jo koristimo pravilno, v svoj samorazvoj in razvoj človeštva. Kadar se ukvarjamo z nepomembnimi stvarmi, gre kar sama tja kamor ni potrebno. Koncentracija moči je v našem notranjem jedru. Ko smo v stiku s seboj, znamo postavljati meje tako sebi kot drugim, jo bomo najverjetneje pravilno uporabljali. Ko podležemo skušnjavam in interesom drugih, jo ponavadi razpršimo na več manjših delčkov in hitro se porazgubi.

Moč je tudi skušnjava, ko jo uporabljamo nepravilno, predvsem da izstopamo na nepravilen način, da se dokazujemo drugim in gremo po poti, ki nam ni namenjena.

Potrudite se in najdite moč v delu na sebi, samosprejemanju in odpuščanju. Dajte sebe na prvo mesto.

Sandi Dolinar, 18.5.2022