Jezus in Marija

Začnite tam, kjer ste končali. Osredotočite se na nove izzive, ki vam jih prinašajo nedokončane zadeve in najdite moč v vsem, kar vas dela boljše iz trenutka v trenutek.

Notranja moč usiha, ko se ne znate postaviti zase, ko si ne znate izboriti kar vam pripada, ko ne znate ciljno usmerjati svoje energije in jo trošite za nepomembne stvari.

Čimprej dokončajte nezaključene zadeve iz preteklosti. Potem ne posedajte na lovorikah, ampak najdite pot in cilje v reševanju človeštva. Trenutna situacija ni rožnata. Ne znate postavljati mej, ne znate izražati čustev, odtujenost je vsak dan večja. Skoraj nihče ne zna optimalno reševati svojih težav in se potem raje ukvarja z drugimi, v nos mu grejo pa bolj uspešni.

Rešitev je v sodelovanju, v doprinosu družbi kot celoti z vsakim majhnim korakom napredka v reševanju svoje situacije in svoje notranje usmerjenosti. Šele ko rešite vse svoje težave in ne ustvarjate novih, pride čas, da razsvetljujete druge. Najprej bližnje, potem ostale, in sicer s svojim zgledom in vzorom. Filozofija je nekaj lepega, a večinoma ne rešuje vaših oz. težav vaših bližnjih. Zato najdite pot reševanja vaših problemov na novih temeljih, če se stari ne obnesejo.

Prava pot je v simbiozi duše in telesa. Takrat vas vaš duh popelje novim rešitvam naproti. Ne odpirajte novih front, dokler ne zaključite starih. Z delom na sebi, samosprejemanjem, odpuščanjem in sprotnim reševanjem težav boste rešili večino svojih problemov.

Nobena težava večinoma ni tako huda in nerešljiva kot izgleda v začetku. Ko se takoj spoprimete z njo, prihajajo idealne rešitve kar same od sebe. Če mečkate, se dobre rešitve odmikajo in na koncu ostanejo samo slabe, vi pa ste že izmučeni od nepravih poti.

Duša pozna vašo pot in vas usmerja preko notranjih občutkov. A če jih ne zaznavate zaradi zunanje usmerjenosti, se odmikate od svoje resnice in optimalne poti.

Ustvarite simbiozo, ki si jo vsakdo želi v svojem srcu, saj simbioza in sodelovanje z bližnjimi in duhovnim svetom prinaša prave rešitve v pravem trenutku. Usmerite se vase, v svoje srce, in sledite svoji blaginji, ki jo ustvarjate s sprotnim reševanjem še najmanjših težav, in tako do večjih večinoma niti ne bi smelo priti.

Leto, ki prihaja, prinaša polno novih situacij. Vsakdo začne delati na sebi iz povsem novega gledišča. Iz tega kar ste v preteklih letih ustvarili iz sebe, pomagali drugim, Bog določa vaše nove cilje in poti in vam jih sporoča skozi vaše notranje občutke.

Namreč vaši stari temelji ne omogočajo ustreznih rešitev za bliskovit napredek človeštva, ampak le posedanje na lovorikah in kompliciranje povsod tam, kjer ni potrebno. Zato si mora vsakdo izboriti novo duhovno pomoč z delom na sebi in sprotnim urejanjem svojega življenja. Z doprinosom družbi vsakdo dobiva nove temelje svoje samozavesti, vere vase in odkrivanja novih skrivnosti življenja, ki vam lahko odprejo nove poti do sprejemanja samega sebe in družbe kot celote.

Zato ne posedajte na lovorikah, ampak zavihajte rokave in naredite svet lepši kot je bil kadarkoli. Pri tem boste dobivali ustrezno duhovno pomoč, v nasprotnem pa ustrezna šolanja.

Bodite mi lepo, vaša Jezus in Marija.

Sandi Dolinar, 29.12.2017