Marija – ljubezen, 2. del

Uzrite se vase, v sebi uzrite vso popolnost, ki ste jo z dotedanjim delom na sebi ustvarili. Ni bilo vedno enostavno, niti vedno težko, a druge poti ni, kot da se začnete sprejemati, nositi odgovornost in posledice svojih napak. Kakor tudi, da pripomorete k razvoju človeštva z delčkom svoje popolnosti, ki vas dela unikatne, in je tudi namen vašega življenja, narediti človeštvo ne samo popolno glede na današnje stanje, ampak začutiti ljubezen na vsakem koraku vašega dela na sebi, samosprejemanja in odpuščanja.

Ko si odpustite pretekle napake, šele zadihate s polnimi pljuči, saj zamere vas oddaljujejo od vašega bistva, biti eno s samim seboj, se sprejeti v še tako težki situaciji in iti naprej motivirani za nove, potrebne spremembe. Saj spremembe so edina stalnica, ki si jih želi vaše srce na poti odpuščanja, ustvarjanja samega sebe v svoji najboljši različici, kakor tudi odpreti nova znanja človeštvu, skozi dopolnjevanje na vsakem koraku vašega razvoja.

Ko svoje znanje in izkušnje prenašate na druge, najprej svoje bližnje, potem ostale, se šele začno odpirati vrata vašega napredka. Saj šele, ko stvari delite s svojimi bližnjimi, dobivajo veljavo tudi v javnosti. Če znanje zadržujete zase, ne odpirate vrat napredka, ampak samo polnite napuh in odtujevanje od družbenih norm.

Ko ne poslušate svojega srca, ki vam kaže pot v vašo prihodnost skozi notranje občutke, si ne prislužite posvetitev notranjega miru, ki pride, ko si znate izboriti, kar vam pripada, znate uživati v sedanjem trenutku in najdete prave poti, tudi ko je najtežje.

Ni enostavno iti po poti sprememb, če niste rasli v okolju, kjer so nekaj samoumevnega. Takrat najdite svojo notranjo moč in spodbudo v vsakem najmanjšem napredku, saj drugi vas bodo cenili, ko boste znali poiskati simbiozo duhovne in fizične poti, kljub težavam, ki vam jih prinašajo vzorci, zastarelo mišljenje in okorelost. Zastarelo mnenje, mišljenje je kolektivna zavest nekega območja, ki se ne spreminja in duši potrebne spremembe. A kolektivna zavest takega območja se spreminja samo v celoviti novi samopodobi vsakega posameznika, ki je pripravljen delati na sebi, iti naprej v koraku s časom in nositi posledice nespreminjanja.

Notranja moč je, ko stojite za svojimi dejanji, znate najti prave poti, tudi ko situacija ni ugodna in se sprejemate tudi ob pomanjkanju podpore okolice. Okolica ni vedno prava pot za meritev vaših dosežkov. Včasih jo presežete in vas ne cenijo dovolj, če ne sodite v kalup njihovih vzorcev. A ko presežete svojo okolico na nivoju svojega dela, se potrudite potegniti bližnje po svoji poti s svojim vzorom in zgledom. In ko vam sledijo bližnji, se odpira pot napredka za celoto vaše kolektivne zavesti.

Ne prenehajte se spreminjati, delati na sebi, če ni rezultatov takoj. Ti vedno pridejo, ko jih ne pričakujete, saj povečana notranja moč, samozavest in vera vase se pokažejo v vaših kritičnih trenutkih. Ko bi že obupali nad seboj, v sebi najdete moč in pogum iti naprej.

Drugi vas bodo občudovali, če boste vzor dela na sebi v simbiozi z razvojem človeštva. Pomeni, da boste našli prave poteze, prave besede vedno v pravem trenutku, vam ne bo žal izrečenih besed, saj bodo izgovorjene z določenim namenom, vam ne bo žal skrivnih poti, ki jih morate prehoditi, da osvetlite svojo preteklost in se zbližate s svojimi bližnjimi, tako takimi, ki so vas do sedaj podpirali, kot ostalimi. Kakor naj vam tudi ne bo žal borbe za prave poteze v pravem času, saj če prehitevate čas, vas kolektivna zavest vleče nazaj, a vsak trud, namenjen v javno dobro, bo prej ali slej poplačan, saj Bog vas opazuje in vam nakloni svojo milost, ko to najmanj pričakujete.

Ko je potrebno sprejeti revolucionarne odločitve, bo Božja podpora vedno na mestu, saj kar delate za družbeno dobro, iskrenega čistega srca, ne more biti prezrto v duhovnem svetu. Sebičnost ni nikoli poplačana, dobra dela pa se nadgrajujejo v celovito podobo samozavesti, vere vase in imajo mesto v vaši prihodnosti vedno, kadar verjamete vase in ste pripravljeni zastaviti svoje dobro ime za celovito prihodnost človeštva.

Pozdravljamo vas Marija, Jezus in vsi ostali, ki si želimo vašega napredka, kakor tudi celovite preobrazbe človeštva, ki si jo želite tudi vi v svojem srcu, a si ne upate izstopati.

Zato stopite naprej v svetlo bodočnost človeštva na novih temeljih ljubezni, moči stvari spremeniti na boljše, vere vase in v popolnost svojega delovanja.

Sandi Dolinar, 15.8. 2017 od 21.10 do 21.35