Kaj si želimo v letu 2014?

Leto 2014 bo zelo intenzivno na področju osebne transformacije, kajti v spreminjanju sveta je pomemben vsak posameznik. Zato imamo v življenju vedno na razpolago dve poti: ali smo razočarani nad trenutno situacijo in širimo svoje nezadovoljstvo. Ali pa se odločimo biti pogumni, delati na sebi, ceniti vsak trenutek majhen napredek, saj lepota življenja je v izkazovanju čustev in sodelovanju z bližnjimi. Najlažje je svetovati drugim in reševati svet, najtežje se je zazreti vase in urejati svoje življenje. Zato je samosprejemanje verjetno naša najtežja naloga v življenju.

Leto 2014 posvetimo spremembam na sebi, spustimo preteklost, ločimo se od strahov in nezadovoljstva, začnimo sodelovati med sabo, saj skupaj smo močnejši. Spoštujmo se, naučimo se sprejemati odgovornost in posledice svojih napak, in svojo pozitivno naravnanost širimo tudi med svoje bližnje .Svet se bo spreminjal z enim dobrim dejanjem danes, pa z drugim dobrim dejanjem jutri … saj radost življenja je v deljenju stvari, ki šele takrat dobijo pravo vrednost tudi za nas same. Globalnih sprememb ne bo dokler se vsak posameznik ne spremeni v svojem srcu. Lahko pade vlada in pride nova, ki pa bo enaka ali ista. Lahko ste razočarani nad seboj ali komerkoli izmed svojih bližnjih. Lahko ste razočarani nad trenutno situacijo ali celim svetom… A jutri ne bo nič drugače, dokler se vi ne spremenite. Dokler ne daste sebe na prvo mesto in uredite svoje življenje. Zato zavihajmo rokave in optimistično začnimo leto 2014.

Blaginja življenja nas čaka šele čez leta, verjetno bo raj na Zemlji zavladal leta 2022, a le, če ga začnemo skupaj ustvarjati že danes in to ne le posamezniki, ampak čisto vsi.

Sandi Dolinar