Moč

Moč je izvor Božanske inteligence. Ko jo ustvarimo, pokažemo kdo smo, kakšni smo in kam gremo. Je skušnjava, ko je ne znamo pravilno uporabljati. Uporaba je odvisna od našega karakterja in samosprejemanja. Če se ne sprejemamo jo usmerjamo v napačne smeri, predvsem dokazovanju svoje nepomembnosti. Če pa se sprejemamo, jo usmerimo vase, v dobra dela in v javno dobro.

Javno dobro je vse kar je koristno za razvoj človeštva.

Ko nekomu stojimo ob strani v njegovih težkih trenutkih, je to eno najpomembnejših dejanj v našem življenju, saj če se prepoznamo kot znanilec pomladi v naših dobrih delih, je to trden kamen naše samozavesti in naše moči.

Moč je, ko napuh predamo v svetlobo in smo iz dneva v dan boljši, tako do sebe kot drugih. Ni pomembno kaj drugi mislijo o nas, ampak kaj smo naredili iz sebe v trenutkih težkih skušnjav.

Skušnjava je preizkušnja naše notranje moči in zunanje usmerjenosti. Ponazarja naš vpliv na okolico in spoštovanje samega sebe. Če se ne znamo pravilno postaviti zase in si izboriti kar nam pripada, je to pot v uničenje naših notranjih vrednot. Vrednote so vse kar nas dela posebne, občudovanja vredne, predvsem pa ponazarjajo, da smo v stiku s seboj in svojimi bližnjimi.

Kdor pa se razdaja svoji okolici iz nepravilnih razlogov, iz želje po priznanju drugih in podobno, so njegova dela obsojena na dolgoročni propad, saj kar počnemo čistega srca dobiva Božjo veljavo in potrditev v duhovnem svetu. Kar pa počnemo iz ega in nerazumevanja samega sebe, nas izolira od okolice, saj ko svoje nesprejemanje oz. sprejemanje na napačnih temeljih širimo v okolico, to ni javno dobro, ampak ponazarja nazadovanje in izgubljanje stika s seboj, z okolico in ponazarja propad človeških vrednot.

Poskrbite najprej zase, za svoj ugled v družbi na osnovi svojih moralnih vrednot, potem se lahko izpostavite in pokažete svojo pravo vrednost. Kdor se prehitro izpostavi, ko še ni zrel za kaj takega, izgubi stik s seboj in svojo okolico in notranje vrednote, ki še ne stojijo na trdnih temeljih, ga zapeljejo na napačno pot oz. v napačno smer, smer ega, napuha in nespoštovanja samega sebe.

Po nareku: Jezus, Mojzes, Parvati, Buda.

Sandi Dolinar, 9.5.2018